Gainery to niezwykle popularna grupa odżywek, znajdująca się w ofercie niemal każdej fi rmy produkującej suplementy diety i odżywki. Jest to oczywiście rodzaj odżywek, czyli preparatów białkowo-węglowodanowych, które wzbogacają dietę w takie składniki odżywcze jak: białka, węglowodany tłuszcze. Zawartość białka w takich odżywkach kształtuje się w [...]
[...] tutaj http://www.sfd.pl/t989348.html Swoim klientom polecam zawsze zakup tranu firmy mollers, wypada najekonomiczniej na rynku. W diecie należy więc zwrócić uwagę na stosunek jednych kwasów do drugich, a także na ogólną ich ilość. Nie należy starać się dążyć do wartości zalecanych wyłącznie poprzez dodanie do diety kwasów z rodziny n-3. [...]
[...] chorobami serca w Finlandii była 24 razy większa niż w Meksyku, choć spożycie tłuszczów w obu tych krajach było podobne. Kolejnym zarzutem wobec Keysa był fakt, że badał on stosunek tylko między tymi dwoma zjawiskami, co nie jest jasnym związkiem przyczynowo-skutkowym. Istniała więc możliwość, że jest inny czynnik, który powodował chorobę serca [...]
[...] chorobami serca w Finlandii była 24 razy większa niż w Meksyku, choć spożycie tłuszczów w obu tych krajach było podobne. Kolejnym zarzutem wobec Keysa był fakt, że badał on stosunek tylko między tymi dwoma zjawiskami, co nie jest jasnym związkiem przyczynowo-skutkowym. Istniała więc możliwość, że jest inny czynnik, który powodował chorobę serca [...]
[...] chorobami serca w Finlandii była 24 razy większa niż w Meksyku, choć spożycie tłuszczów w obu tych krajach było podobne Kolejnym zarzutem wobec Keysa był fakt, że badał on stosunek tylko między tymi dwoma zjawiskami, co nie jest jasnym związkiem przyczynowo-skutkowym. Istniała więc możliwość, że jest inny czynnik, który powodował chorobę serca [...]
Dzień dobry, proszę coś na MASĘ Gainery - temat jak bumerang Gainery to niezwykle popularna grupa odżywek, znajdująca się w ofercie niemal każdej fi rmy produkującej suplementy diety i odżywki. Jest to oczywiście rodzaj odżywek, czyli preparatów białkowo-węglowodanowych, które wzbogacają dietę w takie składniki odżywcze jak: białka, węglowodany [...]
[...] technologicznej i przygotowania do spożycia; stan uzębienia konsumenta; motoryczna i wydzielnicza sprawność układu pokarmowego. Współczynnik strawności jest to procentowy stosunek strawionej i wchłoniętej ilości składnika odżywczego do ilości tego składnika spożytego z pokarmem Za pewny wskaźnik strawności produktu uznaje się jego czas [...]
[...] finiszu możemy sobie zafundować 35-40 minutową rzeźnie. Interwały zaczynamy od proporcji 15 sekund sprintu do 45 sekund truchtu. Po jakiś 2-3 tygodniach zwiększamy ten stosunek na 20:40, a potem w miarę potrzeb i progresu po kolejnych 2-4 do 25:35. Liczbę interwałów zwiększamy co trening, zaczynając od powiedzmy 7-8, co 1-3 w zależności od [...]
[...] kwas masłowy, który znajduje się w krowim mleku, a który to ma przykry zapach przy częściowym strawieniu. Wapń Aby wapń mógł zostać przyswojony przez ludzki organizm jego stosunek do fosforu powinien wynosić ok. 2:1 lub więcej. W ludzkim mleku stosunek ten wynosi 1,83 : 1, a więc niemal idealny. Zawartość bezwzględna wapnia dla mleka krowiego [...]
[...] kwas masłowy, który znajduje się w krowim mleku, a który to ma przykry zapach przy częściowym strawieniu. Wapń Aby wapń mógł zostać przyswojony przez ludzki organizm jego stosunek do fosforu powinien wynosić ok. 2:1 lub więcej. W ludzkim mleku stosunek ten wynosi 1,83 : 1, a więc niemal idealny. Zawartość bezwzględna wapnia dla mleka krowiego [...]
.Wywiad z Przemysławem Owczarkiem-aktualnym mistrzem Polski w kategorii do 100 kg oraz czwartym zawodnikiem na mistrzostwach Europy w kulturystyce w Moładawii. /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/08436215795a475fb855c00164aee5f0.jpg masti: juz tradycyjne pytanie:jak i kiedy się rozpoczęła Twoja przygoda z kulturystyka? Przemyslaw Owczarek: Witam [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
.Wywiad z Przemysławem Owczarkiem-aktualnym mistrzem Polski w kategorii do 100 kg oraz czwartym zawodnikiem na mistrzostwach Europy w kulturystyce w Moładawii. /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/08436215795a475fb855c00164aee5f0.jpg masti: juz tradycyjne pytanie:jak i kiedy się rozpoczęła Twoja przygoda z kulturystyka? Przemyslaw Owczarek: Witam [...]
[...] CLA jest specjalnym kwasem tłuszczowym, który wspomaga przyrost beztłuszczowej masy mięśni i jest w stanie, jak niemal żadna inna substancja, zmienić w organizmie stosunek tkanki aktywnej do tkanki pasywnej (tkanki mięśniowej do tkanki tłuszczowej). Przeprowadzone doświadczenia wykazały, że już w ciągu kilku miesięcy można zwiększyć [...]
[...] co najmniej 3g (łącznie ), popijać wodą. Zapewniając co najmniej 2,5 godzinny odstęp od ostatniego posiłku. Odpowiednia proporcja między argininą a ornityną powinna mieć stosunek jak 2:1. Glutamina - podstawowy wielofunkcyjny aminokwas wspomagania wysiłku każdego sportowca. Zdecydowanie glutamina została wykreowana na [...]
[...] kwas masłowy, który znajduje się w krowim mleku, a który to ma przykry zapach przy częściowym strawieniu. Wapń Aby wapń mógł zostać przyswojony przez ludzki organizm jego stosunek do fosforu powinien wynosić ok. 2:1 lub więcej. W ludzkim mleku stosunek ten wynosi 1,83 : 1, a więc niemal idealny. Zawartość bezwzględna wapnia dla mleka krowiego [...]
[...] kwasów tłuszczowych omega-3 i omega-6 w diecie. Stosunek kwasów omega-6/omega-3 powinien wynosić 3-5:1, niektóre źródła podają nawet 1:1. Ale jak jest naprawdę? Ten stosunek wynosi około 20-30:1! Nie wierzysz? Policz ile spożywasz wnkt z rodziny 06 a ile z rodziny 03 - wtedy się przekonasz. Omega-6 (LA/AA) zaburzają równowagę tłuszczy w [...]
Biniu (i nie tylko)- wiem, ze czytales duzo nt. low-carb diets i ich "wariacji", przede wszystkim na stronach USA. Ostatnio wglebilem sie w FAQ (chyba podawales linka), gdzie jest pelno info. o CKD, TKD itd. i oczywiscie "tajemnic" ketozy. Druga super strona to: Lyle McDonald BodyOpus Infomation (3 strony) + 26 stron doswiadczen Lyle McDonald [...]
[...] diety aż do momentu wystąpienia nadmiaru tkanki tłuszczowej, która oznaczać będzie zbyt duże nadwyżki kaloryczne - należy wtedy zmniejszyć kaloryczność i dobrze też zmienić stosunek b/t/ww - zwiększyć udział białka w ogólnym bilansie enerii kosztem tłuszczy i węglowodanów, oraz spalic nadmiar treningiem aerobowym. Jeżeli natomiast obserwuje się [...]
[...] tłuszczowych (FFA), które w połączeniu z albuminami są transportowane we krwi, co prowadzi do obniżenia się ilości albumin dostępnych dla połączeń z tryptofanem. Wysoki stosunek F-tryptofanu do BCAA może ułatwiać wejście tryptofanu do mózgu wzmagając produkcję serotoniny i powodując zmęczenie. J. Mark Davis badał przyczyny i skutki zmęczenia [...]